Καθαρισμός Συστημάτων Ενδοδαπέδιας Θέρμανσης

Συντήρηση & Καθαρισμός Συστήματος Ενδοδαπέδιας Θέρμανσης

Έχει παρατηρηθεί πως όλα τα συστήματα θέρμανσης που βασίζονται στην κυκλοφορία ζεστού νερού εμφανίζουν μείωση της απόδοσής τους με την πάροδο του χρόνου και συνεπώς αυξημένη ενεργειακή κατανάλωση.

Γιατί συμβαίνει αυτό;

Κατά τη λειτουργία μίας εγκατάστασης θέρμανσης εισχωρεί αέρας στα κυκλώματα του νερού (είναι γνώριμος σε όλους μας ο θόρυβος που προκαλεί). Το οξυγόνο του αέρα προκαλεί οξείδωση (σκουριά) στα μεταλλικά μέρη που συναντά (λέβητας, κυκλοφορητής και σωληνώσεις). Το νερό που κυκλοφορεί ξεπλένει τις σκουριές της οξείδωσης και τις μεταφέρει στο δίκτυο. Κάτω από κατάλληλες συνθήκες αυτές κατακάθονται στις σωληνώσεις με τη μορφή λάσπης ή κρούστας.

Πώς καταλαβαίνουμε ότι η δική μας εγκατάσταση έχει γεμίσει με λάσπη;

Ίσως έχετε παρατηρήσει θερμοκρασιακές διαφορές ανάμεσα σε χώρους της κατοικίας, δηλαδή ορισμένα δωμάτια να είναι πιο «κρύα» σε σχέση με άλλα, κάτι που δε συνέβαινε κατά τα πρώτα χρόνια λειτουργίας της εγκατάστασης θέρμανσης. Αυτές οι διαφορές μπορεί να παρατηρούνται ακόμα και στο δάπεδο του ίδιου δωματίου.

Επίσης, με την πάροδο του χρόνου, η απόκριση του συστήματος θέρμανσης γίνεται όλο και πιο αργή, ενώ τις πολύ κρύες μέρες δεν επαρκεί η θέρμανση. Ταυτόχρονα, η κατανάλωση πετρελαίου ολοένα και αυξάνεται.

Ποια άλλα προβλήματα μπορεί να προκύψουν;

Πέρα από την αυξημένη κατανάλωση και τη μειωμένη απόδοση του συστήματος θέρμανσης, μπορούν να προκληθούν προβλήματα που δεν είναι άμεσα αντιληπτά. Η εγκατάσταση θέρμανσης λειτουργεί αναγκαστικά σε υψηλότερη θερμοκρασία και μεγαλύτερη πίεση, με αποτέλεσμα να καταπονείται περισσότερο. Παράλληλα, οι σωληνώσεις του ενδοδαπεδίου συστήματος χάνουν την ελαστικότητά τους εξαιτίας της κρούστας που δημιουργείται με συνέπεια να μειώνεται η αντοχή τους.

Ποια λύση υπάρχει;

Για την αντιμετώπιση των ανωτέρω προβλημάτων κρίνεται απαραίτητος ο καθαρισμός των σωληνώσεων της ενδοδαπέδιας θέρμανσης μετά από ορισμένα χρόνια λειτουργίας.

Η εταιρεία μας, IDEALTHERM, αναλαμβάνει υπεύθυνα και με ασφάλεια τον πλήρη καθαρισμό των δικτύων θέρμανσης της κατοικίας σας. Γίνεται χρήση του πλέον σύγχρονου εξοπλισμού, ο οποίος βασίζεται σε παλμικό καθαρισμό των δικτύων χωρίς τη χρήση χημικών ουσιών και υψηλών πιέσεων, τα οποία θα μπορούσαν να είναι επιβλαβή για την εγκατάστασή σας. Οι εργασίες πραγματοποιούνται από εξειδικευμένους τεχνικούς και πάντα υπό την επίβλεψη έμπειρου μηχανικού της εταιρείας μας.

Ως καλύτερη χρονική στιγμή για τον καθαρισμό ενός συστήματος ενδοδαπέδιας θέρμανσης προτείνεται το τέλος της περιόδου θέρμανσης, δηλαδή όταν η λάσπη θα βρίσκεται ακόμα σε κίνηση και θα είναι μαλακή. Ενδεικτικά, για ένα σπίτι επιφάνειας περίπου 180m2 καθαρισμός διαρκεί 2 έως 3 ώρες.

Τα αποτελέσματα του καθαρισμού θα είναι ασφαλώς άμεσα. Το σύστημα Ενδοδαπέδιας Θέρμανσης της κατοικίας σας θα λειτουργεί πάλι οικονομικότερα και ασφαλέστερα, ενώ η θερμότητα θα διαχέεται ομοιόμορφα σε όλους τους χώρους.

Καλέστε μας για περαιτέρω πληροφορίες και για να προγραμματίσουμε τον καθαρισμό της δικής σας εγκατάστασης.

Εκτίμηση & Συμβουλευτική Καθοδήγηση

Κατανοώντας τις ανάγκες σας, βρίσκουμε την πιο συμφέρουσα λύση για εσάς!

Συστήματα Ενδοδαπέδιας Θέρμανσης

Μαζί μπορούμε να επιλέξουμε την μέθοδο που ταιριάζει περισσότερο στην περίπτωση του κτιρίου σας.