Κόστος Αντλίας Θερμότητας

Διαβάστε παρακάτω το Κόστος Εφαρμογής μιας Αντλίας Θερμότητας

Σύμφωνα με τη μελέτη του Ε.Μ.Π., το κόστος για τη θέρμανση μίας κατοικίας επιφάνειας 180 m2 στα βόρεια προάστια της Αθήνας, με μέτριες μονώσεις, υπολογίζεται σε 2.679€ ανά έτος όταν χρησιμοποιείται λέβητας πετρελαίου και σε μόλις 876€ ανά έτος όταν χρησιμοποιείται αντλία θερμότητας! Επομένως, η εξοικονόμηση από τη χρήση της αντλίας θερμότητας εκτιμάται σε 1.803€ ανά έτος.

Το κόστος προμήθειας και εγκατάστασης αντλίας θερμότητας γνωστού και αξιόπιστου κατασκευαστή, τεχνολογίας Inverter, με την οποία θα καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες θέρμανσης μίας κατοικίας 180 m2 ξεκινάει από 5.450€ πλέον Φ.Π.Α.. Στο κόστος περιλαμβάνεται όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός που θα απαιτηθεί καθώς και η εργασία εγκατάστασης.

Με δεδομένο ότι η εξοικονόμηση από τα έξοδα θέρμανσης θα κυμαίνεται σε περίπου 1.803€ ανά έτος, η ενεργειακή επένδυση από την εγκατάσταση της αντλίας θερμότητας είναι ιδιαίτερα συμφέρουσα, εφόσον γίνεται απόσβεση του αρχικού κόστους σε μόλις 3 έτη!

* Τα στοιχεία του ανωτέρω παραδείγματος είναι ενδεικτικά και μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με την κατοικία.
* Το κόστος του πετρελαίου και της ηλεκτρικής ενέργειας υπολογίσθηκαν βάσει των τρεχουσών τιμών (Οκτ. 2013).
* Η κατοικία βάση της οποίας έγιναν οι υπολογισμοί βρίσκεται σε υψόμετρο 370m, έχει μέτριες μονώσεις και κουφώματα και χρησιμοποιεί σύστημα ενδοδαπέδιας θέρμανσης.

Αντλίες Θερμότητας

DAIKIN Altherma

LG

Mitsubishi Electric

Εκτίμηση & Συμβουλευτική Καθοδήγηση

Κατανοώντας τις ανάγκες σας, βρίσκουμε την πιο συμφέρουσα λύση για εσάς!