Θέρμανση – Δροσισμός Οροφής

Αυτονομία, αντοχή και πλεονεκτήματα υψηλού επιπέδου

Τι θα λέγατε για μια επιλογή θέρμανσης και δροσισμού που σας προσφέρει την απόλυτη αυτονομία αλλά και τη δυνατότητα να αναβαθμίσετε και το επίπεδο θέρμανσης αλλά και την αισθητική του χώρου σας; Με τη θέρμανση και δροσισμό οροφής, εξουδετερώνονται όλα τα ψυχρά και θερμά σημεία του χώρου, πετυχαίνεται η απόλυτα ομοιόμορφη, ποιοτικά ανώτερη θέρμανση/κλιματισμός από κάθε άλλο σύστημα, καθώς και τη μέγιστη αυτονομία του χώρου ακόμα και σε περίπτωση μακροχρόνιας διακοπής της ηλεκτροδότησης.

Μια επιλογή σύγχρονη και σύμφωνη με τις ανάγκες του βιοκλιματικού σχεδιασμού ενός κτιρίου, κατοικίας, γραφείου και βιομηχανικού χώρου.

Σήμερα, ο βιοκλιματικός σχεδιασμός των κτιρίων αποτελεί μια από τις πιο επίκαιρες επιταγές των καιρών και της τεχνολογίας. Σκοπός του είναι η πληρέστερη ενεργειακή κάλυψη των αναγκών κτιρίων με μηδενική επιβάρυνση του περιβάλλοντος από ρυπογόνες ουσίες και επιβλαβή σωματίδια. Παράλληλα, συμβάλλει στην αξιοποίηση των γεωθερμικών ενεργειακών πόρων αλλα και τη μείωση των δαπανών κατανάλωσης αλλά και τη διατήρηση του κόστους ανέγερσης και λειτουργίας του χώρου σε λογικά πλαίσια.

Ένα σύστημα θέρμανσης/ψύξης οροφής αποτελείται συνήθως από γυψοσανίδες ενισχυμένες με ίνες και ενσωματωμένους σωλήνες, με εξαιρετικά μεγάλη αντοχή στις φθορές και στο χρόνο, με δυνατότητα ενσωμάτωσης στο μπετόν κάθε πλάκας.

Τα πλεονεκτήματα που προσφέρονται σε κάθε χρήστη του χώρου είναι πολλά και πολύπλευρα, όπως:

  • Κάλυψη των θερμικών και ψυκτικών αναγκών με υψηλά επίπεδα θερμικής άνεσης
  • Ανώτερη ποιότητα θέρμανσης και σάρωση των θερμών ή ψυχρών σημείων ενός χώρου
  • Οικονομία χώρου και αισθητική αναβάθμιση αφού καταργείται η ανάγκη ύπαρξης άλλων θερμαντικών σωμάτων
  • Συσσώρευση ενέργειας που επιτρέπει στην αντλία να λειτουργεί μόνο στις ζώνες χαμηλής τιμολόγησης, άρα οικονομία δαπανών
  • Ιδανική ψύξη, από πάνω προς τα κάτω, κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών
  • Εξαιρετική αυτονομία και διάρκεια, ώστε ακόμα και σε μακροχρόνια διακοπή ηλεκτροδότησης η απώλεια να μην ξεπερνά τους 2 βαθμούς

Στην IDEALTHERM, γνωρίζουμε όλα τα πλεονεκτήματα αλλά και τις ιδιαίτερες παραμέτρους του βιοκλιματικού σχεδιασμού. Γι’ αυτό είμαστε στη διάθεσή σας να συζητήσουμε, να σας ενημερώσουμε και να μελετήσουμε την αναγκαιότητα, το κόστος αλλά και τη διαδικασίες δημιουργίας στο χώρο που προτίθεστε να δημιουργήσετε, ενός νέου και καινοτόμου συστήματος όπως αυτό της θέρμανσης και δροσισμού οροφής.

Εκτίμηση & Συμβουλευτική Καθοδήγηση

Θα κατανοήσουμε άμεσα τις ανάγκες σας και θα βρούμε την πιο συμφέρουσα λύση για εσάς.