Κόστος μιας Αντλίας Θερμότητας

Σύμφωνα με τη μελέτη του Ε.Μ.Π., το κόστος για τη θέρμανση μίας κατοικίας επιφάνειας 180 m2 στα βόρεια προάστια της Αθήνας, με μέτριες μονώσεις, υπολογίζεται σε 2.679€ ανά έτος όταν χρησιμοποιείται λέβητας πετρελαίου και σε μόλις 876€ ανά έτος όταν χρησιμοποιείται αντλία θερμότητας! Επομένως, η εξοικονόμηση από τη χρήση της αντλίας θερμότητας εκτιμάται σε 1.803€ ανά έτος.

Το κόστος προμήθειας και εγκατάστασης αντλίας θερμότητας γνωστού και αξιόπιστου κατασκευαστή, τεχνολογίας Inverter, με την οποία θα καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες θέρμανσης μίας κατοικίας 180 m2 ξεκινάει από 5.450€ πλέον Φ.Π.Α.. Στο κόστος περιλαμβάνεται όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός που θα απαιτηθεί καθώς και η εργασία εγκατάστασης.

Με δεδομένο ότι η εξοικονόμηση από τα έξοδα θέρμανσης θα κυμαίνεται σε περίπου 1.803€ ανά έτος, η ενεργειακή επένδυση από την εγκατάσταση της αντλίας θερμότητας είναι ιδιαίτερα συμφέρουσα, εφόσον γίνεται απόσβεση του αρχικού κόστους σε μόλις 3 έτη!

* Τα στοιχεία του ανωτέρω παραδείγματος είναι ενδεικτικά και μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με την κατοικία.
* Το κόστος του πετρελαίου και της ηλεκτρικής ενέργειας υπολογίσθηκαν βάσει των τρεχουσών τιμών (Οκτ. 2013).
* Η κατοικία βάση της οποίας έγιναν οι υπολογισμοί βρίσκεται σε υψόμετρο 370m, έχει μέτριες μονώσεις και κουφώματα και χρησιμοποιεί σύστημα ενδοδαπέδιας θέρμανσης.


Αντλίες Θερμότητας Προϊόντα

Στην IDEALTHERM έχουμε επιλέξει για εσάς προϊόντα από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές Αντλιών Θερμότητας, προκειμένου να μπορούμε να εξασφαλίσουμε και να εγγυηθούμε τις εγκαταστάσεις μας, αλλά και την μέγιστη απόδοση του συστήματος σε βάθος χρόνου, στην κατοικία ή τον επαγγελματικό σας χώρο.

Πατήστε εδώ » για να δείτε όλα τα προϊοντα Αντλιών Θερμότητας της IDEALTHERM.