Αντλίες Θερμότητας

Αντλίες Θερμότητας Daikin, Toshiba, Hitachi

Επιλογή θέρμανσης ανεξάντλητη σε πλεονεκτήματα.

O πιο πρωτοποριακός, οικονομικός, και υγιεινός τρόπος θέρμανσης και ψύξης που μπορείτε σήμερα να επιλέξετε.

Χάρη στη λειτουργία της αντλίας θερμότητας, που βασίζεται στη μεταφορά θερμότητας από κάποιο όριο θερμοκρασίας σε ένα άλλο υψηλότερο, εκμεταλλεύεστε στο έπακρο τις φυσικές θερμικές πηγές (ήλιος, αέρας, έδαφος και νερό) και αποδεσμεύεστε από την ανάγκη των υψηλού κόστους ορυκτών καυσίμων.

Κόστος μιας Αντλίας Θερμότητας

Διαβάστε για το κόστος εγκατάστασης και λειτουργίας μιας αντλίας θερμότητας ». Το παράδειγμα αφορά την θέρμανση κατοικίας επιφάνειας 180m2 στα βόρεια προάστια της Αθήνας.

Πως λειτουργούν οι Αντλίες Θερμότητας

Ο ήλιος θερμαίνει τον αέρα του περιβάλλοντος και η ενέργεια του μετατρέπεται από την αντλία θερμότητας σε θέρμανση. Η μετατροπή αυτή για να επιτευχθεί απαιτεί την κατανάλωση μικρού μόνο ποσού ηλεκτρικής ενέργειας.

Η αρχή λειτουργίας της Αντλίας Θερμότητας είναι χαρακτηριστικά απλή όπως φαίνεται κι από το Σχήμα 1.

Αρχή λειτουργίας της αντλίας θερμότητας

Σχήμα 1 – Αναπαράσταση λειτουργίας Αντλίας Θερμότητας

Πως πλεονεκτούν οι Αντλίες Θερμότητας

  • Εξοικονόμηση ενέργειας, αφού είναι έως και 6 φορές πιο αποτελεσματικό σύστημα θέρμανσης από τα αυτά των ορυκτών καυσίμων.
  • Προστασία περιβάλλοντος, αφού έχει την μικρότερη δυνατή επιβάρυνση στο περιβάλλον μας, με ενδεικτικούς ρύπους για μια μονοκατοικία 150m2 770 Kg CO2 με αντλία θερμότητας αντί των 6200 Kg CO2 με λέβητα πετρελαίου.
  • Απλή και Γρήγορη Εγκατάσταση, καθώς τοποθετείται εύκολα σε χώρο μισού m2 και δεν προϋποθέτει λεβητοστάσια, καμινάδες, εξαερισμούς χώρων και δεξαμενές καυσίμων
  • Χαμηλό Κόστος συντήρησης, καθώς δεν χρησιμοποιούν καυστήρα άρα δεν χρειάζονται κάθε χρόνο συντήρηση
  • Μέγιστο Επίπεδο Ασφάλειας. Δεν δημιουργεί φλόγα ή άλλες καύσεις καθώς χρησιμοποιεί καθαρή και ακίνδυνη ενέργεια από το περιβάλλον.
  • Αξιοπιστία και Ποιότητα. Με υψηλές τιμές απόδοσης, εργονομική άνεση χειρισμού, μακροχρόνια ασφάλεια λειτουργίας, πλήρες πρόγραμμα εξαρτημάτων και εγγύηση ανταλλακτικών.
  • Ευελιξία διασύνδεσης και εφαρμογών. Εγκαθίσταται σε παλιά και σε νέα κτήρια, συνδέεται με υπάρχουσα εγκατάσταση αλλά και με σύστημα ενδοδαπέδιας θέρμανσης ή με μονάδες Fan Coils για θέρμανση και ψύξη
  • Έξυπνη διαχείριση, με τον Ηλεκτρονικό Διαχειριστή του Συστήματος (έναν έξυπνο πίνακα ελέγχου) η παρακολούθηση, ο έλεγχος και η διαχείριση της επιθυμητής και οικονομικής λειτουργίας είναι ιδιαίτερα απλή.

Χρήσεις Αντλίας Θερμότητας

Συχνές Ερωτήσεις για τις Αντλίες Θερμότητας

Διαβάστε περισσότερα για τις Αντλίες Θερμότητας στην σελίδα των Συχνών Ερωτήσεων ».