Αντικατάσταση Λέβητα Πετρελαίου με Αντλία Θερμότητας Αέρος-Νερού

Μετά από 16 χρόνια χρήσης του συστήματος ενδοδαπέδιας θέρμανσης, που λειτουργούσε σε συνδυασμό με λέβητα πετρελαίου, οι ιδιοκτήτες αυτής της κατοικίας στο Διόνυσο, θέλοντας να εξοικονομήσουν χρήματα από το κόστος θέρμανσης και παραγωγής ζεστού νερού χρήσης στην κατοικία τους, αποφάσισαν να αντικαταστήσουν το λέβητα πετρελαίου με αντλία θερμότητας αέρος-νερού χαμηλών θερμοκρασιών.


Φωτογραφίες από την εγκατάσταση Αντλίας Θερμότητας, για αντικατάσταση παλαιού τύπου Λέβητα Πετρελαίου.

Ο παλαιός λέβητας αποξηλώθηκε και στη θέση του εγκαταστάθηκε αντλία θερμότητας της εταιρείας HITACHI. Παράλληλα, έγινε ανασκευή του μηχανοστασίου καθώς και πλύσιμο της εγκατάστασης με ειδικό μηχάνημα που διαθέτει η εταιρεία μας.

Επίσης, αντικαταστάθηκε το boiler αποθήκευσης ζεστού νερού χρήσης με νέο, μεγαλύτερης χωρητικότητας, το οποίο διαθέτει εναλλάκτη μεγάλης επιφάνειας και είναι ιδανικό για λειτουργία σε συνδυασμό με αντλία θερμότητας.

Στο εσωτερικό της κατοικίας, αντικαταστάθηκαν οι παλαιοί συλλέκτες ενδοδαπέδιας θέρμανσης με νέους, ανοξείδωτους, της εταιρείας REHAU. Το δίκτυο σωληνώσεων του ενδοδαπεδίου συστήματος καθαρίστηκε και αυτό κάνοντας χρήση του ειδικού μηχανήματος της εταιρείας μας.

Η εγκατάσταση είναι πλέον πεντακάθαρη, απαλλαγμένη από τη λάσπη και τη σκουριά που είχε συσσωρευτεί τα προηγούμενα έτη και έχει αυξηθεί επομένως σημαντικά η απόδοσή της.

Τέλος, οι θερμοστάτες χώρου αντικαταστάθηκαν με νέους ψύξης-θέρμανσης της εταιρείας SIEMENS, καθώς τώρα η εγκατάσταση λειτουργεί ως ενδοδαπέδιος δροσισμός κατά τους θερινούς μήνες.

Οι πρώτες εντυπώσεις όσον αφορά τη θερμική άνεση καθώς και την οικονομία που προσφέρει το αναβαθμισμένο σύστημα θέρμανσης και δροσισμού είναι άριστες.

Δείτε σε συγκριτικό πίνακα για τα πλεονεκτήματα της Αντλίας Θερμότητας σε σχέση με έναν Λέβητα Πετρελαίου και διαβάστε πως μπορείτε να ωφεληθείτε από την Αντικαταστάση του παλαιού σας λέβητα πετρελαίου με μια νέας τεχνολογίας Αντλία Θερμότητας.